Deze week in BeursKompas 37

BeursKompas, mijn kijk op de beurs en beleggen

Deze week in BeursKompas 37

We zijn volgens mij op een kantelpunt aangekomen voor de beurzen.

In de S&P500-index zitten we vandaag 27 % onder de top en 14 % boven de (voorlopige?) bodem. De kans dat we die bodem nog eens zullen testen lijkt me met de dag groter te worden.

Dat zou niet eens zo slecht zijn want het kan het herstel, vertrekkend vanuit een dubbele bodem, heel wat duurzamer maken. Loop dus nu niet achter de koersen aan in de veronderstelling dat je wat aan het missen bent. Jarenlange ervaring leert dat er op de beurs steeds weer kansen komen.

Wees wel klaar: maak een lijstje op van gezonde bedrijven die je in portefeuille wil en begin idealiter nu al gespreid in te stappen.

Ik leg wel de nadruk op gezonde en kwaliteitsvolle bedrijven (dat lijkt me in de huidige context al moeilijk genoeg). De laatste week lees ik weer veel berichten van beginnende beleggers die één of ander obscuur bedrijf op het oog hebben. Het is niet aan mij om te oordelen of veroordelen maar ik denk dan wel eens bij mezelf: “leer nu eerst eens gewoon beleggen en ga pas dan verder”.

Ook door zo een zaken te lezen word ik terug voorzichtiger…

In deze editie aandacht voor de vele schrappingen van dividendbetalingen, zelfs bij gezonde bedrijven. Verder bespreek ik in detail onze laatste aankoop (biotech). Aansluitend op deze aanwinst tracht ik ook het hele parcours van molecule tot geneesmiddel in kaart te brengen. Dit naar aanleiding van de vraag van een abonnee ivm een uitblijvend vaccin tegen Covid19.

We blijven aan de top van de ranking met beide portefeuilles!