Deze week in BeursKompas 35

BeursKompas, mijn kijk op de beurs en beleggen

Deze week in BeursKompas 35

De Muur van Zorgen

De muur van zorgen wordt meestal beklommen wanneer we na een correctie terug aan de weg naar boven toe beginnen.

In dat opzicht lijkt de huidige situatie eerder op een afgrond. Naar beneden gaat het trouwens 3 keer zo vlug dan al stijgende.

Toch moet dit ons niet tegen houden om hier en daar al wat afgestrafte aandelen op te pikken. Er zijn best wel al wat bedrijven te vinden met een aantrekkelijke waardering en een al dan niet mooi tot zeer mooi dividendrendement.

Spreiden moet je niet enkel doen in sectoren en bedrijven maar ook best van al in de tijd. Niemand weet wanneer de bodem zal bereikt zijn.

Binnenin laat ik alle events sinds 2009 zien waarbij beleggers dachten dat het feest over was. Toch staan we 431 % hoger dan bij de start (inclusief de huidige correctie!).

Na lange tijd bewust veel cash aangehouden te hebben en ons in te dekken nét voor de daling begon zitten we nu in de bevoorrechte positie om voordelig te kunnen inkopen. Dat zal later ons rendement grotendeels bepalen.

In deze editie dan ook reeds vier aankopen: twee zijn uitbreidingen van bestaande posities en er zijn twee nieuwelingen (waarvan alweer een goudmijnbedrijf).

We sloten ook onze eerste verzekeringspolis met een rendement van 626 % op twee weken tijd (jaja, u leest het goed).

Ondertussen lijken de portefeuilles de storm goed te doorstaan: