Deze week in BeursKompas 29

BeursKompas, mijn kijk op de beurs en beleggen

Deze week in BeursKompas 29

Na de recente klim van de beurzen werd er een pauze ingelast. Je ziet dat de markt twijfelt wat de komende richting zal zijn.

Ik blijf echter geloven dat er genoeg redenen zijn om te corrigeren.

In deze editie heb ik het dan ook nog eens over de schuldenproblematiek en de correlatie met de repo-markt. Een thema dat een stuk onder de radar blijft maar toch verstrekkende gevolgen kan hebben.

We bekijken ook de relatieve waardering van de Amerikaanse beurzen tov deze in andere ontwikkelde landen. Je zal dan ook zien dat het geen toeval is dat we onze focus voorlopig iets meer op Europese aandelen houden.

Een aandeel uit mijn geliefde Denemarken kwam de basisportefeuille versterken en we kochten bij in onze zilvermijn. Dit om te kunnen profiteren van een nieuwe verwachte stijging van de zilverprijzen.

Dat ondoordacht beleggen soms ook ronduit gevaarlijk kan zijn toont het verhaal van ASIT Biotech. Ik probeer enkele belangrijke raadgevingen mee te geven om dit te (proberen) vermijden.

Het fenomeen tax-loss-selling kennen we niet bij ons, toch kan het beurskoersen fel beïnvloeden op het einde van het jaar.

Maar is dit nu vervelend of juist een zegen als je het goed aanpakt? Ik geef enkele tips.